2017. szeptember 30., szombat

SOS: A The Corrs segélykiáltása egy élhetőbb világért



Hazánkban a 2000-es évek elején kiemelkedő popularitást élvezett a The Corrs együttes. Kicsit mindig is szembe úsztak az árral, ugyanis a „mesterségesen létrehozott” popcsapat formációkkal és klisé dallamokkal ellentétben ők mindig is önmagukat adták: négy, ír gyökerekkel rendelkező testvérről van szó, aki mellőzve minden manírt és sztárallűrt, egyszerűen önmagát adta.
Itthon a 2000-ben megjelent In blue, valamint a 2004-es Borrowed heaven lemez dalai által lettek a rádiók által felkapottak, és bizonyos vagyok, hogy aki akkoriban rendszeres rádióhallgató volt, az ő fülükben most is ott csengenek olyan dallamok, mint a Breathless, az Angel, vagy a Summer sunshine.  A négy testvér 2006-tól kevésbé populárisabb projektekbe vagy szóló karrierbe kezdett, a lányok az anyaság örömei elé néztek, és 10 év elteltével a Home című lemezük után 2015-ben jelentkeztek a White light című 12 dalos, elképesztően minőségi, ám annál kevésbé ismertté vált lemezzel. 
 
Idén novemberben jön a The Corrs 7. stúdióalbuma, mely a Jupiter calling címet viseli. A lemez első számú kislemezdala az SOS, mely ez esetben túl a Save Our Souls kifejezésen más rövidítéssel (is) bír: Song of Syria (Szíria dala). A csapat ezúttal végképp nem kötött kompromisszumot semmivel és senkivel és minden olyan dallamot, gondolatot összegyűjtöttek az új albumra, amelyet szerintük 2017-ben nem lehet véka alá rejteni. A dal teljes vállszélességgel kiáll a menekültek oldalán, felteszi a kérdést, hogy mi van abban az esetben, ha valójában a hazugság az igazság, és arra is, hogy vajon miért nem hallja meg a világ egyik fele a másik felének segélykiáltását. Emellett a megbocsátás, a béke és a szeretet értékei felé tereli a hallgatóságot. A dal egyszerűsége, fülbemászó dallama, a megszokott ír hangzásvilág és Andrea Corr bársonyos hangja - és remélhetőleg a The Corrs rajongók szellemisége - kis léptékben vezet egy szebb, új világ felé, ahol az értéket képviselő emberek nem vonulnak vissza, hanem intelligens módon, művészi eszközökkel kifejezve hallatják a hangjukat.   

 

Takó András
Fotók: The Corrs - Official Facebook page

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése