2016. december 8., csütörtök

Három, kettő, egy, ZERO! – Megjelent Vojnits Márton első nagylemeze



 A sok év folyamatos munka meghozta a gyümölcsét és idén decemberben megjelent Vojnits Márton első nagylemeze. Aki meghallgatja a lemezt, érezheti rajta a „Vojnits-minőséget”, mely a szakmai profizmussal és legapróbb részletek pontos kidolgozásával egyenlő. Vojnits Márton énekes, dalszerző, szövegíró, akire nagy hatást gyakorolt a kilencvenes évek zenei gazdaságsága, valamint olyan zenészek és zenekarok, mint Noel Gallagher, a The Script vagy a Zero7 munkássága.

A Zero címre keresztelt korong egy rendkívül eklektikus, széles spektrumú anyag, melyen a lassabb tempójú, érzelmes dalok mellett - mint amilyen a Chemical vagy a Not today - egyszerre fellelhető a heavy metal is, amelyet többek között a Blackout vagy épp a Keep down című számok képviselnek.

Az anyag nem csak zenei világában, de üzeneteit tekintve is rendkívül sokrétű: a This is our time egy roppant életigenlő szerzemény, a Lost and found-ban megkereshetjük elvesztett vagy elveszettnek vélt önvalónkat, míg a The last man on the Earth a mértéktelen tékozlás ellen és a környezetünk megóvására int minket.



A Confused című dal refrénje sokak számára ismerős lehet az egyik legnagyobb hazai mobilszolgáltatónk reklámjából, míg a dalhoz készült videoklipben az előadó szkafanderben bolyong Budapesten. Második videoklipjében, mely a Bucketlist, azaz bakancslista című dalhoz készült, az énekes Stockholm városában éli meg az élet minden apró pillanatát és buzdít mindenkit ugyanerre.



A visszajelzések alapján a közönség egyik nagy kedvence a Not today, amelynek zenei hangzására a lágyság és a melankólia jellemző, ám az üzenete rendkívül pozitív: mindig jöhetnek viharfelhők, lehetünk lenn a mélyben, és érhet bennünket megannyi tragédia, de „nem ma!”. Bízom benne, hogy ez az egyszerű, de annál velősebb sor és a melódia minél több emberhez megtalálja az utat.


A lemez megvásárolható valamennyi online zeneáruházban, az igazi zenerajongók számára limitált kiadású digipack formátumban is megrendelhető az előadó hivatalos Facebook oldalán keresztül.
 

Takó András

Fotó: Michael Legato

Art Designer: Walter Tamás
(A cikk 2016. decemberében jelent meg a Kultúrprojekt Online Magazinban.)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése